adi-shakti-galaganatha

Shakti is de sacrale creatieve vrouwelijke kracht.

Shakti is delicious.

Shakti is verbonden met alles wat leeft.

Ze creëert en heelt.

Verbindt.

Vruchtbaar is ze,

sterk en teder.

Ze is mooi en oerlelijk.

Ze is alom aanwezig

en mysterieus.

Adya Shakti depicted in Temple Sculpture in South India

“In Hinduism the meaning of Shakti is “power” or “empowerment”.

It is the primordial cosmic energy and represents the dynamic forces that are thought to move through the entire universe.

Shakti is the concept, or personification, of divine feminine creative power, sometimes referred to as ‘The Great Divine Mother’ in Hinduism.

As the mother she is known as Adi Parashakti or Adishakti.

In her avatar as Akshara Mandhapati, her power is her uncontrollable energy.

On the earthly plane, Shakti most actively manifests through female embodiment and creativity/fertility, though it is also present in males in its potential, unmanifest form.”

(bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Shakti)

Shaktilicious wil een alternatief bieden aan een wereld waar de rol van de natuur en onze connectie met haar voor het grootste deel vergeten is.

Een deel van deze natuur is onze seksualiteit. Seksualiteit is alom tegenwoordig, maar meestal op een manier die afbreuk doet aan wie we zijn als mens. Bovendien wordt het kwetsbare, het sacrale van onze seksualiteit volledig platgewalst, door een respectloze benadering. In bijvoorbeeld reclame en porno, maar ook in de dagelijkse praktijk. Terwijl het zoveel mooier kan…

Er is in onze maatschappij erg weinig plaats voor de vrouwelijke waarden, de vrouwelijke energie. Deze verbindt, is verbonden met leven en dood. Met kracht en kwetsbaarheid en alles er tussen. De vrouwelijke energie is creatief en vruchtbaar. Ze is zeker niet alleen aanwezig in vrouwen. Ze wordt wel ondergewaardeerd in onze samenleving. We denken dat ze weinig economische waarde heeft. Terwijl ze zo belangrijk is om in onze samenleving warmte, creativiteit en verbinding te creëeren.

Shaktilicious wil er toe oproepen om ons te (her)verbinden met de natuur in onszelf, met onze seksualiteit én met de natuur rondom ons. Laten we haar respecteren in plaats van exploiteren. Zodat we van haar en onszelf kunnen houden. En haar en onze grenzen respecteren.

Shaktilicious gaat op zoek naar hoe dit kan. In praktijk, woord en beeld. Ze wil tonen hoe het ook kan. Opdat we mogen geloven in een wereld waar verbinding en diep respect voor al wat leeft centraal staat.

Ik nodig je uit om mee op ontdekking te gaan

… begin bij jezelf

Advertisements